Passie voor smaak en originaliteitIk brouw van jou

Hoi, ik ben Ulco de Jong. Sinds 2014 ben ik hobbybrouwer en deze hobby is inmiddels heerlijk uit de hand gelopen. Ik ontdekte namelijk dat het ontwikkelen van nieuwe recepten en bierideeën een geweldig leuke bezigheid is. Natuurlijk, het brouwen zelf is leuk. Maar het bedenken van nieuwe bieren – inclusief naam, uitstraling en verhaal – geeft me nog meer energie.

Die energie levert mooi bier op. Want één jaar na mijn start won ik in 2015 met de Rosemary Porter de strijd om het beste Nederlandse huisbier. En het jaar daarna brouwde ik volgens de World Beer Awards met Kammeraat het beste stoutbier van Nederland. Ik had de smaak te pakken!

Samen met Het Brouwdok en De Kleine Beer Brouwerij won ik in 2018 de prestigieuze bierprijs ‘Nederlands Nieuwe’ van het BIERburo. Dit winnende bier was een meibok gebrouwen met geitenwei: de Weibok. Een originele naam is in mijn optiek ook altijd één van de ingrediënten van een goed bier.

Intussen heb ik bieren ontwikkeld voor een trotsmakend rijtje opdrachtgevers waaronder Henri Willig, Hotel en Grand Café Post Plaza, Chef Mike, Scelling bier, Bonifatius Bier en Parkhotel Tjaarda. Ook met een aantal van deze bieren won ik prijzen, onder meer dubbel goud met het Achtguldensbier van Bonifatius Bier (European Beer Challenge). Conclusie: originele bieren met uitgesproken aroma’s en smaken, voor minder doe ik het niet 😉

Zin in een eigen (huis)bier?
Heb je een horecazaak of wil je anderszins een eigen speciaalbier laten ontwikkelen? Op deze pagina vertel ik je meer over de mogelijkheden. Of neem een kijkje op mijn site over huisbier. Daar leg ik je stap voor stap uit hoe het ontwikkelen van jouw huisbier in zijn werk gaat.

Meer info
Naast receptenbrouwer ben ik ook conceptmaker en copywriter. Kijk maar eens op de site van byteffekt of op mijn eigen Ulcopy website. Wil je meer over me weten? Mail of bel me.

https://www.dekroonopleeuwarden.frl/wp-content/uploads/2024/02/image002.jpg
https://www.dekroonopleeuwarden.frl/wp-content/uploads/2024/02/ik_brou_van_jou2.jpg

Bier wall of fame

  • 2014: De Kroon op Leeuwarden start op 31 juli
  • 2015: Paddy O’Ryan Rosemary Porter is het lekkerste huisbier van Nederland – Entree Magazine
  • 2016: Chef Mike Zeevenkel Blond is het op één na lekkerste huisbier van Nederland (Zeevenkel Blond), Entree Magazine
  • 2016: Kammeraat is het beste stoutbier van Nederland – World Beer Awards
  • 2018: Weibok is het meest innovatieve bier van Nederland – Nederlands Nieuwe, BIERburo
  • 2019: Achtguldensbier wint dubbelgoud tijdens de European Beer Challenge 2019
  • 2019: Kloosterfruit wint zilver tijdens de European Beer Challenge 2019

ZIN IN JE EIGEN (HUIS)BIER

CHECK WWW.HUISBIER.COM

De Kroon op Leeuwarden

Rond 1800 telde Leeuwarden maar liefst 40 brouwerijen. In 1856 waren er hier nog maar twee van over. Deze snelle teloorgang was te wijten aan de opkomst van koffie en thee als de nieuwe volksdranken én aan de toenemende concurrentie van brouwerijen uit het westen van Nederland en Duitsland. Negen jaar later – in november 1865 – besloot ook de allerlaatste Leeuwarder meesterbrouwer IJde van der Meulen ermee op te houden. Met De Kroon op Leeuwarden eer ik zijn werk en zijn brouwerij De Kroon aan het Noordvliet in Leeuwarden.

https://www.dekroonopleeuwarden.frl/wp-content/uploads/2024/02/dekroon_ede.jpg
https://www.dekroonopleeuwarden.frl/wp-content/uploads/2024/02/ik_brouw_van_jou.jpg